دانلود پاورپوینت راهنمای کشوری مبارزه با بیماری هاری جهت رشته بهداشت عمومی در قالب 44 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 


هاري يك بيماري عفوني حاد (آنسفاليت) و كشنده ويروسي است كه به دو شكل تحريكي (هاري خشمگين ) وساكت (هاري فلجي) ظاهر مي شود. اين بيماري مخصوص گوشتخواران اهلي ووحشي بوده است و انسان وساير حيوان هاي خونگرم پستاندار به طور تصادفي واغلب از طريق حيوان گزيدگي به آن مبتلا مي شود. 

 


ميزان كشندگي بالا (صدردصد) به طوري كه پس از ظهور علائم باليني چه درانسان وچه در حيوان قابل درمان نبوده و بيمار محكوم به مرگ خواهد بود.افزايش روند موارد حيوان گزيدگي در انسان به طوري كه به ناچار سالانه مبالغ زيادي صرف خريد سرم و واكسن ضد هاري جهت درمان پيشگيري آسيب ديدگان مي شود.

 


تا به حال موارد معدودي انتقال هاري از انسان به انسان از طريق پيوند اعضا در دنيا گزارش شده است .(دومورد نيز از ايران در پيوند قرينه درسال 1373)بنابراين پيونداز جسد آلوده به ويروس هاري ممكن است باعث انتقال بيماري شود و به همين دليل هرگاه علت مرگ معلوم نبوده يا علائمي مبني بر آلودگي دستگاه عصبي مركزي در هنگام مرگ وجود داشته باشد بايد از پيوند عضو يابافت جسد جلوگيري كرد. 

 

 

فهرست مطالب
مقدمه
اهميت بيماري هاري به دلايل زير است 
روند تعداد موارد  حیوان گزیدگی در ایران 1393-1366
ویروس عامل هاری 
راه هاي سرايت بيماري به حيوان و انسان 
علائم بيماري در حيـوان
تشخيص آزمايشگاهي
معيارهاي تشخيص آزمـايشگاهي اختصاصي
تشخیص های افتراقی
تعاریف و طبقه بندی انسان مبتلا به هاری
اقدام های لازم در برخورد با بیمار مشکوک به هاری و موارد تماس
راههای پیشگیری از بیماری هاری
پیشگیری از حیوان گزیدگی
موارد افزایش دوز اولیه واکسن به دو برابر